Wintertijd

Wintertijd

Het is zaterdag, 29 oktober. Buiten is het 21 graden. De zon schijnt, de deur staat open, frisse lucht komt binnen. De vogels fluiten alsof het lente is, ik zie mensen zonder jas. Ik zit binnen achter mijn spinnewiel, wol te spinnen voor als het koud wordt, maar voorlopig is daar nog geen sprake van. De verwarming blijft nog uit. Vannacht gaat de klok een uur terug en slapen we extra lang, want de wintertijd gaat in.

En ik vraag me af: is dit klein geluk? Mág ik hier wel van genieten?

Dat het eind oktober zo warm is, is geen goed teken. Het komt door de klimaatverandering; een situatie die wij met zijn allen gecreëerd hebben en die zich maar moeilijk in laat dammen. Toen ik vanmiddag door het bos liep en de herfstpracht zag, was dat met gemengde gevoelens.

Ik genoot. En ik maakte me zorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s