Goede doelen

Op deze pagina vind je doelen die jouw donatie, maar leuker nog, jouw handwerk goed kunnen gebruiken! Ken je zelf een goed doel waar je je creativiteit voor kwijt kunt, geef het me vooral even door via de contactpagina.

Dingen die ik maak, geef ik altijd heel makkelijk weer weg. De lol zit hem vooral in het maken, niet in het hébben. En het is zo leuk om iemand iets te geven!

Zo heb ik al heel veel gehaakte babydekens naar een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gebracht. Op hun website lees je het volgende:

Waarom Stichting Babyspullen?

  • 1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op in armoede.
  • Dat zijn maar liefst 35 baby’s per dag!
  • En in grote steden nog veel meer.
  • Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start. Jij toch ook?

Dat vind ik zeker. Dus heb je nog babykleding, dekens, hydrofiele doeken (kijk vooral even op hun site wat nog meer nodig is) of maak je zelf toffe dingen? Breng het vooral naar deze stichting!

Update: deze actie is afgelopen; het doelbedrag is met jullie hulp en mooie bestellingen behaald! Doneren kan uiteraard nog steeds op de website van stichting Droomdag.

Je hebt het al gezien, de opbrengst van wat ik maak gaat naar een goed doel, en dat is tot en met april 2022 Stichting Droomdag.

Even in het kort wat de stichting doet, mocht je nog niet op de hoogte zijn. Stichting Droomdag verzorgt onvergetelijke geheel verzorgde (te) gekke dagen voor gezinnen waarvan een ouder kankerpatiënt is en/ of levensbedreigend/ langdurig ziek is. Een zieke ouder heeft een grote impact op het gezin, waarbij kinderen vaak al jong belast zijn met mantelzorgtaken.

Ik heb zelf uitgezaaide borstkanker en heb met mijn kinderen en zusje een fantastische Droomdag mogen beleven. Het was zo fijn om even niet met ziekte bezig te zijn, maar een dag lang in het zonnetje gezet te worden! De dag was zo goed op ons afgestemd, we hebben dingen mogen doen die normaal niet zomaar kunnen en we hebben prachtige herinneringen gemaakt.

De Stichting werkt met 80 vrijwilligers en de Droomdagen worden volledig gefinancierd door sponsoren, donateurs en acties van derden. En nu vind ik eigenlijk dat elk gezin met een ernstig zieke ouder zo’n dag moet beleven.

Wil je meer weten over de stichting? Kijk dan even hier!